Održivost u fokusu korporativne strategije

Za Interzero, održivost je fokus korporativne strategije. Preuzimamo odgovornost u svim područjima poslovanja – za naše kupce i zaposlenike te za okoliš i društvo.

Vizija i misija: budućnost bez otpada

S našom vizijom budućnosti bez otpada, vođeni našom strategijom održivosti, razvijamo nove koncepte za sveobuhvatno kružno gospodarstvo. Uvijek slijedimo svoju misiju: ​​kao vodeći partner za kupce u kružnom gospodarstvu, u svakoj industriji zatvaramo cikluse, izbjegavamo otpad i čuvamo resurse razvojem integriranih ekoloških rješenja po mjeri.

Naša strategija održivosti: rješenja bez otpada

Naš trenutni program održivosti za strategiju možete pronaći ovdje:

Izvješće o održivosti

no waste of ideas

no waste of resources

zero waste solutions

Oval-bg-04

Uspješni procesi transformacije napreduju na inovacijama. Testiramo svaku ideju koja nas približava zatvorenim ciklusima - čak i uz rizik od neuspjeha. To je jedini način za stvaranje razornih promjena koje su potrebne našem linearnom ekonomskom sustavu.

Uspješni procesi transformacije napreduju na inovacijama. Testiramo svaku ideju koja nas približava zatvorenim ciklusima - čak i uz rizik od neuspjeha. To je jedini način za stvaranje razornih promjena koje su potrebne našem linearnom ekonomskom sustavu.

Kako bismo produžili životni vijek proizvoda, otvaramo nova tržišta i širimo poslovne modele razvijene u tu svrhu na način da s njima ostvarujemo godišnji rast prodaje.

Kako bismo industriji i trgovini omogućili učinkovitije korištenje resursa nego prije, zajedno s našim kupcima razvijamo nove pristupe dizajna za recikliranje

S naše točke gledišta, održivo je samo korištenje resursa koje ne dopušta nikakav otpad. Zato svaki dan tražimo nove načine za zatvaranje ciklusa.

Kako bismo dugoročno riješili planet plastičnog otpada, svake godine razvijamo nova rješenja za recikliranje plastike. Također povećavamo kvalitetu i količine sekundarnih sirovina koje proizvodimo iz plastičnog otpada i nudimo industriji na daljnju preradu.

Kako bi se globalno zagrijavanje ograničilo na ispod 2 stupnja, globalna potrošnja resursa mora biti odvojena od gospodarskog rasta. Da bismo to učinili, zatvaramo nove materijalne i logističke cikluse, s kojima želimo uštedjeti najmanje 5 milijuna tona sirovina i 800.000 tona CO2 svake godine.

Kako bismo značajno smanjili utjecaj otpada na okoliš po glavi stanovnika, posebno u gradovima, u potpunosti smo predani izbjegavanju otpada i značajnom povećanju stopa recikliranja materijala.

Naši zaposlenici i njihove vještine srž su naše kompetencije kao pružatelja usluga zaštite okoliša. Kako bi svaki dan optimalno radili za naše kupce, potrebna je dosljedna posvećenost njihovom zdravlju, motivaciji i daljnjem razvoju.

Želimo promicati fizičko i mentalno zdravlje naših zaposlenika i smanjiti naše stope bolesti, nezgoda i fluktuacije ispod prosjeka industrije. Za to stvaramo sigurno, vrijednosno, inovativno radno okruženje koje potiče razvoj.

Želimo da puno i učinkovito sudjelovanje svih - bez obzira na dob, spol, podrijetlo, vjeru ili društveni status - postane stvarnost na svim razinama odlučivanja. Zato osiguravamo najveću moguću jednaku mogućnost svih (potencijalnih) zaposlenika u našoj tvrtki.

Razvoj sveobuhvatnog kružnog gospodarstva zahtijeva da dijelimo svoja iskustva i znanja - ne samo s našim kupcima, već u svim područjima gospodarstva i društva. To je jedini način na koji možemo adekvatno prenijeti ekološke i ekonomske prednosti učinkovitog upravljanja recikliranjem.

Svojom zadaćom vidimo promicanje održivih stilova života i potrošačkih navika. Kao posrednik, osiguravamo da se znanje o kružnom gospodarstvu gradi u obrazovanju, politici, poslovanju i društvu.

Želimo razviti međuindustrijske pristupe i standarde za rješenja kružnog gospodarstva i proširiti ih (međunarodno). Kako bismo to postigli, blisko surađujemo s našim partnerima, dionicima, dobavljačima i kupcima.

Istovremeno stvaramo slobodu za naše zaposlenike da sudjeluju u odgovarajućim inicijativama za razvoj rješenja kružnog gospodarstva.

Zatvori

no waste of talent

no waste of knowledge

Naša klimatska strategija: 50 posto manje emisija na lokaciji do 2025

Kroz naše usluge, naši kupci štede emisije stakleničkih plinova i resurse. Ali naše vlastite poslovne aktivnosti također proizvode emisije CO2. Naš je cilj smanjiti emisije štetnih plinova na lokaciji i time dati svoj doprinos klimatskom cilju dogovorenom na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama 2015. – ograničavanje globalnog zagrijavanja na znatno ispod dva stupnja. U tu svrhu dizajniramo vlastite procese i aktivnosti tako da štede resurse i budu što učinkovitiji. Na temelju izračuna našeg korporativnog ugljičnog otiska, formulirali smo našu klimatsku strategiju i konkretne ciljeve:

 

  • 50-postotno smanjenje emisija na lokaciji (Opseg 1 i 2) do 2025
  • Kontinuirana potraga za potencijalom optimizacije u logistici i rad na cilju smanjenja rezultirajućih emisija
  • Godišnja ušteda od najmanje 5,5 milijuna tona resursa i 800.000 tona CO2 ekvivalenta kroz vlastite usluge

Slične stranice na ovu temu

O nama

Saznajte više o nama i povijesti Interzeroa u činjenicama i brojkama

Saznajte više
Jumping Man

Zaposlenici & Inicijative

One team, One dream: Zajedno stvaramo budućnost vrijednu življenja

Saznajte više
Check for recycling

Izvješćivanje o održivosti

Povjerenje kroz transparentnost: pročitajte sve u našem izvješću i časopisu o održivosti

Preuzmite Izvješće o održivosti 2020Preuzmnite

Kontakt

office@l.interzero.at/hr