Vaš partner za održive kružne koncepte

Integrirano upravljanje materijalnim tokovima – vaša konkurentska prednost

U osnovi, cirkularni koncepti podržavaju održivi gospodarski rast dok pokušavaju smanjiti potrošnju primarnih sirovina.

Kako su sirovine sve rijeđe, a materijali sve skuplji, operativno upravljanje materijalnim tokovima postaje sve važnije za tvrtke. Interzero stručnjaci razvijaju cjelovite koncepte gospodarenja otpadom za maloprodajni, industrijski i uslužni sektor s ciljem smanjenja protoka materijala u proizvodnji, smanjenja utjecaja na okoliš i vraćanja korištenih sirovina u poslovni ciklus.

Praktičan primjer: automobilske tvrtke u Njemačkoj prodaju svoje staro željezo i kupuju nove metale za proizvodnju. Tu na scenu stupa Interzero koji s logističkim i procesnim rješenjima osigurava da sirovine ostanu u posjedu tvrtke i da se ponovno koriste. Rezultat je zatvorena materijalna petlja koja se neprestano ponovno pokreće.

Odličan dokaz da se savršena kružna rješenja mogu kreirati i na našim prostorima je brend Donat (Atlantic Grupa) koji uz pomoć Interzero Slovenija i Alpla Slovenija stvara 100% recikliranu bocu.

Dobivena petlja, prikazana u nastavku, omogućuje Donatu i Atlantic Grupi korištenje otpadne ambalaže i nakon što je potrošač baci. Interzero je pak taj koji isporučuje dovoljne količine otpadne zelene PET ambalaže i reciklira je uz pomoć partnera, kao što je prikazano na slici.

Donat closed loop HR

Kontaktirajte nas za sva objašnjenja o zatvaranju materialnih petlji i informacije o tome kako sekundarne sirovine mogu pomoći vašoj tvrtki.

Kontakt

otpad@interzero.hr