Resources SAVED by recycling: Recikliranje je stvaranje vrijednosti

Svojim radom, zajedno s našim kupcima, doprinosimo očuvanju vrijednih resursa i zaštiti klime. Renomirani Fraunhofer Institut za tehnologiju zaštite okoliša, sigurnosti i energije UMSICHT potkrepljuje pozitivne ekološke učinke ove obveze u redovnim studijama.

Naša godišnja studija “Resources SAVED by recycling” pokazuje da recikliranje u znatnoj mjeri rasterećuje okoliš – i daje važan doprinos osiguravanju sirovina. Važeći brojevi ključni su čimbenik za pojašnjavanje prednosti recikliranja i time podupiranje kružne transformacije gospodarstva. U suradnji s Fraunhofer UMSICHT-om stoga svake godine pripremamo sveobuhvatnu procjenu životnog ciklusa. Omogućuje precizno kvantificiranje ušteda u resursima i emisijama stakleničkih plinova.

Prema tome, Interzero je samo u 2022. godini uštedio više od 2,1 milijuna tona primarnih sirovina u Njemačkoj, Austriji, Poljskoj, Italiji i Sloveniji reciklirajući oko 8,7 milijuna tona materijala koji se mogu reciklirati. Istodobno bi se moglo uštedjeti oko milijun milijuna tona stakleničkih plinova. To je usporedivo s težinom od 174. 267 obiteljskih kuća. Osim toga, bilo je moguće izbjeći emisiju od oko milijun tona stakleničkih plinova – što je jednako prosječnoj godišnjoj emisiji CO2 iz više od 100.000 obiteljskih kuća.

Dr. Ing. Markus Hiebel

“Sada u svojoj petnaestoj godini, ova studija čini ekološke prednosti recikliranja opipljivima i razumljivima. Gledajući u budućnost, ovo će biti sve važnije za podizanje svijesti o klimatskim mjerama i održivom rukovanju naših sirovina među tvrtkama i potrošačima,”

Dr.-ing. Markus Hiebel
Voditelj Odjela za održivost i upravljanje resursima Fraunhofer Institute UMSICHT

8.713.378

Interzero je u 2022 recikliranjem 2,1 milijuna tona materijala koji se može reciklirati uštedio 8,7 milijuna tona primarnih resursa.

978.256

Interzeroove aktivnosti recikliranja uštedjele su 1 milijun tona emisija stakleničkih plinova.

2.339.396

Recikliranjem elektroničkih uređaja ušteđeno je 2,3 milijuna tona primarnih sirovina.

721.353

Tvrtka je preradila 721.353 tona papira i kartona, čime je uštedjela oko 180.000 tona emisije stakleničkih plinova.

513.272

Više od 500.000 tona otpadnog stakla moglo bi se reciklirati, čime bi se smanjila upotreba primarnih sirovina za 1 milijun tona.

577.353

Tvrtka je reciklirala više od 500.000 tona plastike, čime je sačuvala više od 2 milijuna tona primarnih sirovina.

„resources SAVED“-  Certifikati za naše klijente i partnere

header resources saved

Brošura o studiji "Resources SAVED by recycling" 2022

Preuzmi sada

Kontakt

otpad@interzero.hr