O nama

Karakteristike našeg rada su kružna ekonomija, spriječavanje rasipanja otpada i očuvanje prirodnih resursa. Od 1991. godine razvijamo integrirane usluge zaštite okoliša po mjeri za klijente unutar svake industrije.

Od našeg osnivanja 1991. godine osiguravamo integrirane usluge za više od 50.000 klijenata u svim sektorima industrije prema njihovim individualnim potrebama, s godišnjom prodajom od oko 1,05 bilijona eura (2020). Zapošljavamo 2.000 ljudi na 40 lokacija u 8 država.

2.000

Zaposlenika

1,05

Milijarde godišnjeg prometa

32

Godina iskustva

8

Država

40

Lokacija

50.000

Zadovoljnih klijenata

Što vam nudimo

  • klijentu prilagođena rješenja za zaštitu okoliša
  • inovativne postupke recikliranja
  • nagrađivane sekundarne surovine
  • sveobuhvatni portfelj usluga
  • preko 30 godina iskustva u industriji
  • uslugu u cijeloj državi

Područja našeg poslovanja

Inovativna rješenja za reciklažu

Sirovine dobivene iz reciklaže pružaju tvrtkama mogućnost da preispitaju svoje proizvode. Organiziramo povratak i recikliranje ambalažnih materijala i obrađujemo sirovine u tržišno kompatibilnoj kvaliteti na temelju zahtjeva kupaca.

Više informacija

Vaš partner za gospodarenje otpadom

Individualna rješenja donose maksimalan uspjeh – a to vrijedi i za gospodarenje odlaganjem i otpadom u poduzeću, koje inovativnim pristupom oblikujemo da bude održivo, sveobuhvatno i učinkovito.

Više informacija

Cirkularna rješenja za zatvaranje petlji materiala

Potičemo svoje klijente da preuzmu odgovornost za svoje proizvode – sa logističkim sustavom koji omogućava kružni tijek materijala i reverzibilnost u proizvodnji, novim modelima poslovanja i optimalnom povezanošću naših usluga.

Više informacija

Rješenja za radne prostore

Pružamo usluge učinkovitog gospodarenja otpadom i objektima u obliku individualnih rješenja. Na taj način pomažemo klijentima da svoje nekretnine usavršavaju u smeru cirkularne ekonomije.

Više informacija

Internacionalna rješenja

Kako bismo sveobuhvatno sproveli cirkularnu ekonomiju, radimo na internacionalnoj razini, savjetujemo u oblasti okoliša i optimiziramo rješenja za odlaganje otpada.

Više informacija

Povijest - ključne prekretnice

2022: Otvorili smo tvrtku za gospodarenje otpadom i očuvanje prirodnih resursa u Srbiji.

2019: Točno pri stupanju na snagu njemačkog Zakona o ambalaži 1. siječnja 2019: poslije uspješnog lansiranja online-prodavaonice za licenciranje ambalaže Lizenzero ljeta. 2018, dualni sustav Interzero (DSI) stoji na raspolaganju poduzetnicima koji se bave ambalažom bilo kojih dimenzija, sa svojim rješenjima oblikovanim po potrebama klijenata.

Svoj spektar usluga Interzero dalje razrađuje, te je prisutan sa svojim uslugama zaštite okoliša u Austriji,SlovenijiPoljskojHrvatskoj, Češkoj i Italiji.

 

2018: Po jedanaesti put zaredom je Institut za tehniku u oblasti okoliša, bezbjednosti i energije u Frauenhofu (Fraunhofer Institut UMSICHT) dokazao pozitivne efekte cirkularne primjene vrijednih tvari.  Zu to, od 2018. poduzeća imaju mogućnost da na osnovu znansveno utemeljene metode „Made for Recycling“ optimiziraju reciklabilnost svoje ambalaže. Nastavilo se time što su 2018. Interzero i Saubermacher AG osnovali zajednički pothvat SIMPLi RETURN GmbH , prvi sustav za preuzimanje korištenih litij-jonskih baterija i njihovu reciklažu.

 

2017: Online-trgovina brandused.com počinje sa radom: ovdje se prodaju korišteni, sklopljeni IT-uređaji ili nekorišteni tehnički proizvodi iz tvrtkinih rasprodaja ili prodaje prostora za skladištenje krajnjim kupcima, kako bi se uređajima omogućio drugi životni ciklus.

 

2016: Interzero slavi svojih 25 godina uspjeha. Zahvaljujući povjerenju naših domaćih i međunarodnih klijenata, vratili smo u kružnu ekonomiju preko 15 milijuna tona rabljene ambalažne sirovine te tako uštedjeli dragocjene primarne izvore.Novi kompetencijski centar za recikliranje plastike otvoren je u Mariboru u Sloveniji, te je osnovan Encory, 50:50 zajednički pothvat ALBA Grupe i BMW grupe za održivo upravljanje automobilskim komponentama.

 

2015: Interzero proširuje izvještavanje o održivosti i pokreće svoj godišnji časopis o održivosti. Novinarski uređena publikacija predstavlja Interzeroove najbolje prakse u održivosti – kako unutar tvrtke tako i u suradnji s klijentima.

 

2013: Interzero objavljuje svoje prvo Izvješće o održivosti, koje prvi put detaljno i sustavno dokumentira kako su Interzeroovi vlastiti procesi i projekti klijenata dizajnirani tako da budu ekološki i društveno kompatibilni. Izvješće predstavlja ključne događaje i ključne podatke za razdoblje od 2010. do 2012. i u skladu je sa međunarodno primjenjivim smjernicama Globalne inicijative za izvještavanje (GRI).

 

2011: Toom Baumarktova kanta za boju postaje prvi proizvod na tržištu izrađen od Procyclena, reciklirane plastike koju razvija Interzero. Materijal korišten za kantu proizveden je gotovo u cijelosti od plastičnog otpada prikupljenog u njemačkim sustavima recikliranja.

 

2009: Tokovi plastičnih materijala su zatvoreni: Interzero razvija „Recycled-Resource”, višestruko nagrađivani postupak recikliranja plastičnih materijala.

 

2008.: Interzero postaje dio ALBA Grupe koja je specijalizirana za reciklažu i dobavu sirovina te time svom portfelju dodaje know-how Grupe.

 

2007: Godina poolinga: Interzero uspostavlja inovativno rješenje za transport ambalaže.

 

2006: Interzero postaje prva tvrtka na njemačkom tržištu koja dobiva nacionalnu licencu za svoje usluge recikliranja u njemačkom „dualnom sustavu”. Nastala tržišna konkurencija u Njemačkoj značajno je povećala stope recikliranja ambalažnog otpada.

 

2005: Interzero predstavlja ponudu jednokratnih spremnika za piće. Sada poslujemo u deset stanica za brojanje kontejnera i u jednom centru za brojanje mobilnih kontejnera.

 

2000: Uz Repasack, Interzero nudi jedinstveni, europski sustav povrata i reciklaže kraft papirnatih vreća. Tvrtka se počinje baviti obrazovanjem o zaštiti okoliša lansiranjem svog nagrađivanog projekta „Eco Dragon” za prikupljanje praznih patrona pisača u školama i vrtićima.

 

1997: Interzeroova servisna tvrtka postaje međunarodna osnivanjem Interzero Austria GmbH, austrijskog podružnika i operatera sustava. Sljedećih godina vidi kontinuirano širenje u druge europske zemlje.

 

1991: Tad je sve počelo. U početku je poslovanje društva bilo fokusirano na poboljšanje postupaka recikliranja ambalažnog otpada. Interzero je počeo širiti svoj portfelj kao globalni pružatelj integriranih usluga zaštite okoliša, postavljajući svjetske standarde za sprječavanje nastanka otpada, high-tech sortiranje i inovativna rješenja za recikliranje.

Želite li saznati više o nama? Kontaktirajte nas!

Kontakt

otpad@interzero.hr