Lindt & Sprungli nastavlja da razvija mogućnost reciklaže i efikasnost sirovina svoje ambalaže. Kao kompetentan pružalac usluga, Interseroh+ prati postizanje ciljeva održivosti specifičnih za pakovanje. „Made for recycling“ pruža nezavisnu analizu i priznatu sertifikaciju.

Keln. Lindt & Sprungli želi da do 2025. učini svu ambalažu pogodnom za recikliranje ili ponovnu upotrebu, izostavi plastiku koja se ne može reciklirati i smanjiti ukupnu potrošnju nove plastike za 20 procenata. Vodeći dobavljač vrhunskih čokolada sada koristi stručnost provajdera ekoloških usluga Interseroh+ kako bi na održiv način optimizovao svoje pakovanje. Na osnovu priznatog standarda „Made for Recicling“, Interseroh+ podržava efikasnu primenu „Lindt & Sprungli Packaging Commitments“ širom sveta.

Akel Konig, menadžer Inicijative za korporativno održivo pakovanje u Lindt & Sprungli, objašnjava: „Profesionalna podrška Interseroh+ će pomoći Lindt & Sprungliju da ostvare naših pet obaveza prema održivom pakovanju za podršku kružnoj ekonomiji.

„Oduševljeni smo što možemo da podržimo Lindt & Sprungli u misiji pakovanja. Naši stručnjaci imaju inovativne alate i neophodno znanje za implementaciju koncepata pakovanja sa najvišim mogućim stopama reciklaže i visokom efikasnošću sirovina za sve moguće tržišne uslove i proizvode Ponosni smo što možemo da podržimo takve vrhunske kompanije kao što su Lindt & Sprungli“, kaže Markus Miler-Dreksel, izvršni direktor Interseroh+ GmbH.

Kao kompetentan pratilac na putu ka reciklažnoj i održivoj ambalaži, Interseroh+ nudi rešenja po meri. Dugoročna saradnja uključuje kontinuirano konsalting širom sveta – uključujući SAD, Francusku, Italiju i DACH region. U stručnim radionicama se takođe prenosi specifično znanje o temama kao što su upotreba reciklaža i papirne ambalaže.

Lindt & Sprungli koristi onlajn alat „Proveri reciklažu“ da brzo i lako proceni mogućnost recikliranja same ambalaže. Za detaljniju analizu preuzimaju internacionalno iskusni stručnjaci iz “Made for Recicling”. Servis sa svojom metodologijom naučne evaluacije razvio je pružalac usluga zaštite životne sredine Interseroh zajedno sa bifa Institutom za životnu sredinu i potvrdio Fraunhofer Institut za procesno inženjerstvo i pakovanje IVV.

U Interseroh+-ovom internom centru kompetencija za reciklažu plastike, stručnjaci ne samo da ispituju materijale i dizajn ambalaže, već i praktično sortiranje i mogućnost recikliranja. Laboratorija u Mariboru u Sloveniji je 2020. godine dobila međunarodnu akreditaciju (ISO/IEC 17025:2017) – jedina priznata istraživačka institucija u EU specijalizovana za razvoj i analizu reciklirane plastike.

 

O Lindt & Sprungli:

Lindt & Sprungli očarava svet čokoladom više od 175 godina. Tradicionalna švajcarska kompanija sa korenima u Cirihu je svetski lider u oblasti vrhunske čokolade. Danas se kvalitetne čokolade Lindt & Sprungli proizvode u 11 sopstvenih proizvodnih lokacija u Evropi i SAD. Distribuira ih 31 podružnica i filijala, u oko 500 sopstvenih prodavnica i preko mreže od preko 100 nezavisnih distributera širom sveta. Sa više od 14.000 zaposlenih, Lindt & Sprungli grupa je ostvarila prodaju od 4,59 milijardi CHF u 2021.